A free template from pkg_cheras

A free template from pkg_cheras

Waktu Sekarang

Statistik Pengunjung

mod_pkg_statistikmod_pkg_statistikmod_pkg_statistikmod_pkg_statistikmod_pkg_statistikmod_pkg_statistik
mod_pkg_statistikToday15
mod_pkg_statistikYesterday140
mod_pkg_statistikThis week278
mod_pkg_statistikThis month155
mod_pkg_statistikAll93049

Kalendar

UTAMA arrow MAKLUMAT PRODUK
MAKLUMAT PRODUK PDF  | Print |
User Rating: / 33
PoorBest 

PENGENALAN

Air Minuman GAU merupakan air yang terpancar dari mata air di Kampung Sungai Gau, Temerloh, Pahang. Ia dikatakan mempunyai kandungan mineral yang tinggi mengikut Analisa Kandungan Mineral yang dijalankan oleh Universiti Putra Malaysia. Air ini juga telah diuji oleh MARDI untuk mengetahui khasiat, zat, keracunan dan bahayanya. Hasil ujian menunjukkan air ini mengandungi ketumpatan serta kandungan bahan galian yang menyerupai air zam-zam.

KHASIAT AIR MINUMAN GAU

Air ini mempunyai khasiat dari segi Rohani dan Jasmani serta sesuai diminum oleh setiap lapisan umur tanpa mengira bangsa dan keturunan. Air penawar semulajadi ini dapat membantu: Meningkatkan penyerapan nutrien dan mineral oleh tubuh, Meneutralkan kadar asid dalam badan sebagai sumber merawat penyakit, Meningkatkan stamina tubuh, Meningkatkan kecekapan tubuh mengangkut oksigen, Membina dan menguatkan tulang dan gigi, Meningkatkan hemoglobin dalam sel darah merah, Mengurangkan kadar gula dalam darah, Membersih serta melancarkan sistem penghadaman, Membersih serta melancarkan sistem kumbahan, Membersihkan kandungan darah di dalam tubuh, Mengurangkan tekanan darah tinggi, Mencerdaskan minda dan memulihkan tenaga, pH beralkali sebagai penjana tenaga dan Mempunyai kadar garam galian yang tinggi (TDS 294mg/l) dan pH 7.9.

FAKTA UTAMA

Air minuman GAU adalah dari sumber bawah tanah (Mata Air) yang bebas dari pencemaran serta mengandungi ION2 Mineral, pH Beralkali dan Beroksigen. Ia juga mengandungi kandungan mineral yang sangat tinggi. Kandungan pepejal terlarut (TDS) Air Minuman GAU adalah 294 mg/I. Ia telah melepasi tahap Piawaian Antabangsa (TDS) yang hanya sebanyak 250 mg/I.

RINGKASAN

Antara mineral penting yang terdapat di dalam Air Minuman GAU  ini ialah:  

Kalsium

Kalsium (Ca) digunakan dalam pembentukan tulang dan gigi. Ia sangat penting dalam penghantaran impuls saraf, pembekuan darah dan pengecutan otot. Ca turut meningkatkan pH di dalam tubuh menjadikan tubuh lebih beralkali yang seterusnya menggalakkan sistem imuniti tubuh bertindak terhadap virus dan bakteria. Medium alkali tidak sesuai untuk pertumbuhan virus dan bakteria.

Magnesium

Tugas memerlukan Magnesium (Mg) larut air bersama dengan kehadiran Ca. Ca tidak dapat berfungsi dengan baik tanpa kehadiran Mg. Pengambilan Ca bersama dengan jumlah Mg yang sesuai membantu menurunkan badan serta menjadikan anda kelihatan muda dan bertenaga.

 
namipkg
>